Маріонетки Кремля прискорюють перетворення українців на громадян квазідержави. Проросійська «влада «ДНР» вирішила кожну людину наділити паспортом своєї «республіки», а у разі відмови планують «розбиратися індивідуально».

Про це розповів «глава» угрупування «ДНР» Денис Пушилін.

По-перше, він сказав, що планується збільшення штату співробітників Міграційної служби і скорочення часу на оформлення документів для отримання паспортів.

«Розглядається цілий комплекс процедур: від збільшення штату співробітників Міграційної служби до скорочення часу на перевірочні заходи», – сказав Пушилін.

Крім того, він заявив, що «влада» буде в індивідуальному порядку вивчати випадки відмови в отриманні паспорта «ДНР». Перевірки обіцяє запровадити протягом цього року.

«Потік таких звернень до мене дуже великий, і зараз потрібно переходити на системний підхід, коли кожен випадок відмови в отриманні паспорта ДНР буде вивчатися окремо. Цьому рок ми перейдемо до стадії, коли в кожному випадку будемо розбиратися індивідуально», – заявив ватажок терористів.

Нагадаємо. Раніше в ОРДО прийняли рішення про централізовану видачу паспортів «ДНР» школярам, яким виповнилося років. Для цього потрібно було лише звернутися до шкільного керівництва, яке складало список для «міграційної служби», після чого діти отримували «документи».

Під час новорічних свят так звана «поліція ДНР» почала справжню масову облаву на автомобілі з українськими номерами та людей, які не мають паспортів «ДНР». Затримували просто на вулицях, відвозили до відділку, де люди проходили перевірку та вносились у базу даних.

Також ми писали, що подібний сценарій раніше випробовували у Молдові. Спочатку видача «документів», а потім Росія наполягла, щоб Молдова поступово надала прерогативи регіону і щоб ці документи були визнані (наприклад, ті ж номери автомобілів).