Колишній президент Грузії, ексглава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі підтвердив, що пропозицію стати віце-прем’єр-міністром з питань реформ в уряді Дениса Шмигаля отримав безпосередньо від президента України Володимира Зеленського.

Про це Саакашвілі написав у Фейсбук.  

Він наголосив, що підтримував президента Зеленського під час виборів і весь час, який він займає цей пост.

«Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віце-прем’єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем’єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов’язані з моєю можливою роботою в уряді», – написав він.

2004 рік. Зліва направо: Носаль, Левада, Задорожний, Саакашвілі, Бала, Горбаль, Єрмак

Він підкреслив, що підтримував і буде підтримувати Зеленського, а до пропозиції зайнятися реформами підходить відповідально.

«Я підтримував президента Зеленського під час виборів, весь той час, який він займає цей пост і пов’язую з його командою великі надії для України. Я підходжу до цієї пропозиції та до свого рішення з дуже великою відповідальністю, тому що це дуже непростий для країни час. Попереду у нас дуже складний період і в економіці, і в цілому по життю в країні. Нам зараз як ніколи потрібно бути сміливими у своїх рішеннях і реформах», – написав він.

Саакашвілі запевнив, що представить у ВР свої пропозиції з напрацюваннями, які були поза межами України та під час роботу тут. І додав, що планує «працювати з усіма патріотичними силами в парламенті України і з іншими політичними силами в суспільстві, для того щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточна світова економічна криза і впоралася з усіма викликами».

«Я сподіваюся бути надійним членом команди і стати в нагоді народу України, зробивши щось корисне для людей», – додав він.