Близько сотні активістів ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» після брифінгу прийшли під Офіс президента на акцію протесту з вимогою надати пояснення завершенню досудового слідства у справі Катерини Гандзюк і продовжити до логічного та повного завершення. І вимагають звільнення Генпрокурорки Ірини Венедиктової, яка навмисно саботувала розслідування справи.

Учасники акції обурені завершенням досудового слідства, яке, на їхню думку є передчасним, адже прокуратура та СБУ мають ще 3 місяці. Під час акції активісти запалили файєри та скандували «Венедіктову у відставку» і «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Опубліковано Yaroslav Antonyak Понеділок, 27 квітня 2020 р.

Вони наголошують, що це свідчить про «злиття справи» новою генеральною прокуроркою Іриною Венедиктовою та грає на користь стороні захисту. Тепер адвокати підсудних зможуть заявляти про недостатню кількість доказів.

До активістів вийшли речниця президента України Юлія Мендель і прокурор у справі Андрій Сенюк. За словами Мендель, вона почула, чим не задоволені активісти і відразу додала, що на цей момент  реакції від президента ще немає.

Така розмова ні до чого не призвела і після словесних перепалок із прокурорами активісти рушили під будинок, де імовірно мешкає Венедиктова, щоб з нею зустрітися.

Перед входом в будівлю вони написали: «Тут живе подруга вбивць Гандзюк». Крім того, чутно заклики не боятися та виходити, щоб поспілкуватися з людьми.