Сьогодні, 5 листопада, представники Служби безпеки України затримали чоловіка, причетного до знищення п’яти та замінування чотирьох мостів у Донецькій та Луганській областях в 2014 році.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Затриманий «Німець» – останній бойовик «групи Бергмана», яка у 2014 році підривала мости на Донбасі, в червні-липні 2014 року.

«За даними досудового слідства, у червні-липні 2014 року мешканець Сєвєродонецька входив до складу диверсійної «групи Бергмана» («Німця»). Правоохоронці задокументували, що саме це угруповання підірвало п’ять мостів у Луганській та Донецькій областях, ще чотири ‒ замінувало. Протягом 2018-2020 років оперативники СБ України затримали активних учасників групи та у взаємодії з Нацполіцією ліквідували кілька закладених ними схронів. Лише один з диверсантів протягом шести років переховувався від українського правосуддя у Росії», – розповіли в СБУ.

У відомстві зазначили, що знали, що чоловік планує прибути до Луганщини в особистих справах. Його затримали після приїзду на підконтрольну уряду України територію. Чоловіку оголосили підозру, він перебуває під арештом.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.