Росія заявила, що не сприймає ідеї перегляду Мінських угод, якої домагається Україна під новим керівництвом і якого намагалась досягти за часів президентства Порошенка.

Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив сьогодні в Москві на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою.

«Ми вже не перший раз чуємо і від пана Пристайко, і від інших членів українського керівництва тезу про необхідність перегляду Мінських домовленостей. Український уряд займається цим ще з часів режиму Порошенко», – заявив глава МЗС РФ.

Більш того, він надумав та проговорив вголос, що Україна вирішила направити на схід України частини ООН чисельністю 20-25 тисяч осіб з важким озброєнням, щоб всіх розігнати та провести вибори.

«При цьому передбачалося розігнати всі структури, які були створені в Донецьку і Луганську, поліцію, адміністративні органи, і замість цього насадити структури ООН. Взяти весь периметр під контроль цієї операції і потім вже проводити «вільні демократичні вибори». Це не нові ідеї», – зазначив Лавров.

Рупор Кремля додав, що Україна придивляється до Східної Славонії в 90-і роки і начебто вивчає ситуацію як приклад того, що планує зробити з Донбасом.

«Там століттями проживали серби. І там була розгорнута операція ООН, яка по суті очолила процес етнічної чистки. Там сербів більше не залишилося. Цей приклад наші українські колеги досить активно просувають в якості зразка для вирішення проблеми Донбасу. Я думаю, всім зрозуміла безперспективність, провокативність і абсолютна неприйнятність подібного роду ініціатив», – традиційно вже промовив представник країни-агресора.

І заявив наприкінці, що Росія цього не допустить, а буде керуватися рішенням Радбезу ООН.

«Якщо пан Пристайко збирається схиляти сторони до прийняття якихось нових рішень, то ми будемо керуватися рішенням Радбезу ООН, які одноголосно затвердив Мінські домовленості», – підсумував Лавров».