Президент України Володимир Зеленський мав намір зробити генеральним прокурором колишнього керівника Офісу президента Андрія Богдана. І вказав, що його зіпсувала влада. Тож зараз Зеленський та Богдан навіть не спілкуються.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю «Українській правді».  

За словами президента, він став помічати, що екскерівника Офісу Президента почала псувати влада. Вона його «з’їдала».

«Мені не подобаються конфлікти всередині команди, мені не подобається демонстрація влади. Коли я побачив, що Андрюха (Богдан – ред.) не бачить, як влада його з’їдає, точно з’їсть, і закінчиться все дуже погано, я ухвалив рішення про те, що нам треба (звільнити Богдана з посади – ред.)», – пояснив він.

Також Зеленський вказав, що планував зробити Богдана генеральним прокурором, тому що «він сильний юрист, він хоче саджати». Тож рішення про призначення його на посаду керівника ОП було неправильним.

«Я вважаю, що з самого початку у мене було неправильне рішення з ним через голову Офісу. Тому що з самого початку я вважав, що він сильний юрист, він хоче саджати, те, що він казав, і він повинен іти на генпрокурора. Я так вважав. Я з самого початку хотів, щоб він був потужним генеральним прокурором», – розповів Зеленський.

Президент зазначив, що зараз взагалі не спілкується з Богданом.

«Мені здається, що я врятував його від влади. Я не впевнений, що він зараз також так думає, але це вже його справа», – підсумував Зеленський.