У ніч на 24 жовтня YouTube заблокував канал голови партії «Опозиційна платформа — За життя», народного депутата України Віктора Медведчука.

Про це повідомляє проросійське видання zik.

Підконтрольне Медведчуку видання нагадало, що кум Путіна регулярно і «послідовно критикує дії української влади, виступає за переговори з Москвою, Донецьком і Луганськом заради досягнення миру на Донбасі, відновлення економічних зв’язків з Росією» тощо.

Проте наголошується, що причиною для блокування стала фейкова інформація, яку постійно озвучує Медведчук, про розміщення американських біолабораторій на території країни і загрозу, яку вони нібито несуть для населення.

Варто зазначити, що Медведчук дійсно розповсюджує ці фейки, при цьому кожного разу вони ставляться страшніше. І ці заяви були багаторазово спростовані як з боку української влади, так і США.

Крім того, у Медведчука заявили про другу причину – він говорить про російську вакцину, яка нібито може врятувати людей, хоча й не підтверджена жодними клінічними іспитами за межами РФ. Більш того, і у Росії лікарі відмовляються вакцинуватися.

Проте проросійський діяч під час зустрічі зі своїм кумом Володимиром Путіним попросив останнього передати в Україну російську вакцину.

Безумовно, інформація про це викликало різку критику не тільки в Україні, а й у США. В результаті була зроблена заява, про те, що Україна не буде закуповувати російську вакцину, оскільки її дієвість та безпеку для здоров’я людини не було підтверджено.