Така відмова відбулася під час підготовки документу щодо державної політики перехідного періоду, яка стосується реінтеграції окупованих українських територій.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, передає «Інтерфакс-Україна».

За словами урядовця, що дане поняття має «спірне значення».

«Я сам спочатку використовував його (поняття «колаборант», – ред.) у своїх публічних інтерв’ю та навіть говорив, що ми повинні ухвалити законодавство про колаборантів. Але коли ми почали вивчати міжнародний досвід, зокрема історичний, то ми побачили, що колаборація має дуже спірне значення», – повідомив він.

Як зауважив Резніков, також причиною відмови від даної термінології стало те, що під колаборацію можуть потрапити як заручники, так і нормальні люди.

«У своїй більшості люди на окупованій території заручники, тому ми пропонуємо ввести градацію співпраці з окупаційними режимами, щоб була можливість чітко розрізняти», – підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Крім того, проєкт закону визначає низку інших термінів, а саме:

окупаційні служби РФ та окупаційні сили;територіальні громади на лінії розмежування;політико-дипломатичні та санкційні заходи;деокупація;деокупувати території;реінтеграція деокупованих територій;території пріоритетного розвитку;міцний мир.