Міністерство ветеранів України та вся ветеранська спільнота засуджує дії журналіста Гордона і вважає їх прямою пропагандою збройної агресії та популяризацію військових злочинів на території України. І закликало правоохоронні органи дати оцінку цим інтерв’ю відповідно до чинного законодавства.

Про це йдеться у заяві Міністерства ветеранів України.

Перш за все, у заяві нагадали, що понад 6 років кожного дня українські військові разом з добровольцями продовжують відстоювати територіальну цілісність України та протистоять збройній та інформаційній агресії з боку терористичних угруповань, підконтрольних країні-агресору – Росії.

«Однак, саме в той в час, коли необхідно консолідуватися та продовжувати боротьбу на всіх фронтах, інформаційний простір заповнюється пропагандою агресії на Сході України та незаконної анексії Криму», – йдеться в заяві.

Читайте також: «ЄС» вимагає від СБУ притягнути до відповідальності Гордона

Вони нагадали, що вчора, 18 травня, Дмитро Гордон провів інтерв’ю з полковником ФСБ РФ у відставці, учасником анексії Криму та російсько-української війни Ігорем Гіркіним (Стрелковим).

«Гіркін, за його ж словами, очолював диверсійний загін, був організатором окупантського референдуму в АР Крим, «працював» міністром оборони у одній з так званих «республік», а у квітні 2014 року керував захопленням Слов’янська, таким чином розпочавши війну на Донбасі. Сьогодні Гіркін перебуває у розшуку в Україні та Нідерландах», – написано в заяві.

Крім того, міністерство нагадало і про інтерв’ю Гордона з Наталією Поклонською, яка є фігуранткою двох кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ національної безпеки України та неправомірну заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Колоборантка активно сприяла анексії Криму Росією, а сьогодні є чинною депутаткою Державної думи країни-агресора.

«Міністерство у справах ветеранів та вся ветеранська спільнота засуджують дії журналіста, оскільки, за нашою думкою, дане інтерв’ю є прямою пропагандою збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, анексії Криму та має на меті, в тому числі, популяризацію військових злочинів на території України», – йдеться в заяві.

Крім того, повідомляється про звернення до правоохоронних органів з проханням дати оцінку цим інтерв’ю відповідно до чинного законодавства.

Читайте також: СБУ: інтерв’ю Гордона з Поклонською та Гіркіним є його особистою ініціативою

«Окрім цього, Мінветеранів закликає усіх громадян України аналізувати та критично сприймати інформацію, а журналістів, що дозволяють собі такі інтерв’ю – ігнорувати», – резюмували в мітінстерстві.