17 липня депутати Львівської обласної ради біля Верховної Ради протестуватимуть проти скандального законопроєкту Бужанського. І закликають колег з інших обласних рад ініціювати проведення своїх позачергових сесій на цю ж тему в Києві.

Про це написав голова ЛОР Олександр Ганущин у Фейсбуці.

Він також підкреслив, що законопроєкт, який подав до парламенту «Слуга народу» Бужанський є антиукраїнським. І потрібно не допустити його ухвалення.

«Чому ми саме в цей день маємо бути біля Верховної Ради України? Бо 17.07.2020, на вимогу партії «Слуга народу» у парламенті розглядатиметься антиукраїнський законопроект № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти». Цей законопроект має на меті скасувати обов’язкове вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою, що обернеться тотальною русифікація української освіти», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Найбільша загроза з часів Януковича: «ЄС» закликає захистити державну мову в освіті

Спікер облради закликав колег з інших обласних рад ініціювати проведення своїх позачергових сесій на цю ж тему в Києві.

Нагадаємо. Раніше Народний депутат від «Європейської солідарності» Микола Княжицький повідомив, що законопроєкт «Слуги народу» Бужанського запропонував розглянути очальник «Слуги народу» Корнієнко. Голова ВР Разумков підтримав цю пропозицію.

«Сьогодні на погоджувальній раді очільник партії “Слуга народу” Корнієнко запропонував розглянути на цьому тижні законопроєкт Бужанського про скасування обов’язкового вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою. Голова Верховної Ради Разумков підтримав цю пропозицію і висловив бажання розглядати її у четвер, у день 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України. Це глум і над нашою мовою, і над нашою Державою!» – заявив політик.

Читайте також: «Дати відсіч Кремлю та зупинити політичні репресії», – Рух опору капітуляції закликав до об’єднання

Зібратися під стінами парламенту для захисту української мови закликав народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович. Він наголосив, що ця акція має тривати до тих пір, законопроєкт Бужанського не буде провалено або знято з розгляду.

«Переконаний, що всі патріотичні партії, громадські організації і небайдужі громадяни мають об’єднати зусилля і зірвати плани реваншистів», – зазначив нардеп, екскерівник Українського інституту національної пам’яті.