Росія повинна прийняти нову, абсолютно незалежну від західних інститутів Конституцію. У ній повинні бути такі інструменти, які відкриють вже законний шлях для відновлення єдиної держави з Білорусією, а крім того дозволять всьому світу визнати Крим і Донбас російськими територіями.

Саме так заявив глава «Національно-визвольного руху», депутат Держдуми РФ Євген Федоров в ефірі російського каналу «ЦарьградТВ».

Зокрема, він говорить про те, що зміна Конституції в Російській Федерації дозволить країні вже на законних підставах «повертати» собі «незаконно втрачені території Вітчизни».

За його словами, Конституція – це не тільки зміна курсу країни, а й зростання, в тому числі територіальне.

«У нас є територія нашої Вітчизни, ми від неї незаконно відмовилися в 1993 році за незаконним рішенням Горбачова в 1991 році, значить по суду її треба повертати, створити умови для переговорного дипломатичного процесу.

Тобто, приїжджати до Лукашенко не «Давай створимо разом державу», а «Давай відновлювати державу, яку разом створили наші предки».

А це інша розмова, розмова з позиції закону, а не з позиції обіцянок: «Ми тобі гроші, а ти нам – державу», – заявив російський чиновник.

Більше того, він запевняє, що скоро все це буде розглядатися й, можливо, буде виконано, тому що про зміну Конституції РФ вже говорять і Медведєв, і голова Конституційного суду Зорькін, й інші. І якщо все це буде нарешті виконано, то Росія «втре носа» всьому світові, тому що це вже буде не анексія або щось інше, а законне повернення своїх же територій. В результаті можуть повністю змінитися відносини як всередині країни, так і з Америкою, а Росія випаде з міжнародної ізоляції.

«Вся історія з нашими діями в Придністров’ї, Донецьку, Луганську, Криму, Абхазії, Осетії, Карабасі не розуміється світовою спільнотою, тому і санкції. Частина санкцій ворожі, а частина – по дурості, тому що ми ведемо себе не по закону.  Згідно із законом – це означає відновлення Вітчизни. Крим ми взяли, тому що це наша територія за підсумками Другої світової війни, і ми її повернули».

Євген Федоров заявив, що як тільки на офіційному рівні Росія скасовує «незаконні рішення Горбачова, то автоматично для міжнародного співтовариства ми є відновниками законної території».