Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення дала згоду про збільшення потужності передавача «Радіо Крим. Реалії» з метою поліпшення якості сигналу в окупованому Криму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Регулятор розглянув звернення ГО «Радіо Кримська громад» (позивні «Радіо Крим.Реалії»), м. Київ, щодо збільшення потужності передавача з 10 кВт до 25 кВт на частоті 0,648 МГц у с. Чонгарі Херсонської області. Це допоможе поліпшити якість сигналу в місцях зі складним географічним рельєфом», – йдеться в повідомленні пресслужби Нацради, передає Крим.Реалії.

З 26 лютого «Радіо Крим.Реалії» тепер транслюється в Сімферополі, Білогірську, Феодосії та Євпаторії.

У вересні 2015 року команда у Криму запустила «Радіо Крим.Реалії», яке транслюється на середніх хвилях на більшу частину території Криму, південний схід України та передгірні райони Північного Кавказу Росії. З вересня 2017 року на частоті 105,9 FM запущений цілодобовий канал «Радіо Крим.Реалії».

В середині листопада «Радіо Крим.Реалії» розпочало цілодобове мовлення з Чонгара на середніх хвилях на частоті 648 АМ. Тепер «Радіо Крим.Реалії » можна слухати на більшій частині Кримського півострова.

На частоті 105.9 FM «Радіо Крим.Реалії» мовить на північний Крим.

За інформацією правозахисників, «Радіо Крим. Реаліі» та інші FM-радіостанції постійно блокуються в Криму російським радіо.