Саме зараз проходить позачергове засідання Верховної Ради, де розглядається можлива відставка Генерального прокурора України Руслана Рябошапки. Результат буде відомий по закінченню і буде написаний тут.

Ірина Геращенко: «Зацікавлений лише Зеленський і він хоче все контролювати».

Фракція «Голос»: Коли дивлюсь, хто голосує за відставку, коли слухаю всі ці виступи, то виникає одне питання: «Де ваш російський слід?» ОПЗЖ та «Слуги народу». І тут не «соросята, а путінята» зараз при владі.

Бужанський звинувачує Рябошапку у тому, що він не зустрівся з матір’ю вбитого Бузини. Також на назвав «путінятами» Вакарчука, який начебто не сплачував податків.

«Довіра» заявила про підтримку відставки.

«Слуга народу» заявляє, що наступний генеральний прокурор отримав безпрецедентні повноваження. Це потрібно переглянути. Потрібно зрозуміти, чи потрібна військова прокуратура. Хто буде робити? Давайте визначимо це сьогодні.

Юрчишин «Голос» питає чому у комітеті не реагують на заяви Портнова? (Без відповіді)

Ар’єв «ЄС» нагадав про Европейський союз, який засуджує політичне переслідування та відкриття кримінальної справи проти Порошенка і чи розуміє уряд наслідки для України? І щодо інвесторів, і щодо всілякої діджиталізації. (Відповіді не було).

Рябошапка. Прокуратура вперше за років почала оновлення та провела очищення. Зараз ті, кого відсунули, хочуть повернутися. І тому стало питання про відставку. Політики хочуть посадок, а прості люди – справедливості. Майдан – не втратили жодного документу і передаємо всі справи. Постанова є фальсифікацією. Незалежного від когось генерального прокурору не можна умовити або змусити щось робити. Його можна тільки звільнити. Я йду. Але я повернусь.

Генеральний прокурор закінчив доповідь і залишив зал засідань.

Рада дала згоду на звільнення Руслана Рябошапки на звільнення з посади генерального прокурора України.

За відставку проголосували 263 депутати.