П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко звернувся до влади та українських телеканалів із закликом зняти кодування.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.  

Кодування сітки українських каналів є непродуманим і працює проти України!У той час, коли Росія як країна-агресор,…

Опубліковано Петром ПорошенкомЧетвер, 13 лютого 2020 р.

Петро Порошенко підкреслив важливість мовлення і наголосив на тому, що діюча влада полегшує роботу Росії, країні-агресору, вести свою пропаганду.

«Кодування сітки українських каналів є непродуманим і працює проти України! У той час, коли Росія як країна-агресор, порушуючи закон, намагається донести свої фейкові новини, діюча влада полегшує завдання російських пропагандистських сил, кодуючи українські канали», – йдеться в повідомленні.

Він закликав українські телеканали зняти кодування сітки, щоб українці мали змогу знати різні точки зору, а не лише російські, та самі обирали надійні джерела інформації.

Крім того, висловився у підтримку єдиного каналу ATR, який вів мовлення для кримськотатарського народу. І звернувся до всіх українців із закликом об’єднати зусилля та не допустити його закриття.

«Так само усі українці мають об’єднатися, щоб захистити телеканал ATR. Переконаний, він відновить мовлення в ефірі. Ми недопустимо його закриття! Команда “Європейської Солідарності” і я особисто стоїмо пліч-о-пліч з журналістським колективом телеканалу ATR, з кримськотатарським народом, з усіма українцями Криму!» – додав він.

Нагадаємо. З 28 січня найбільші українські медіа-холдинги закодували супутниковий сигнал своїх телеканалів. Зокрема це «1+1 Media», «StarLightMedia», «Медіа Група Україна» та «Inter Media Group».

Ми писали про те, які канали залишаються у вільному доступі та які плануються закодуватися вже у лютому-березні.

10 лютого український телеканал ATR, який транслюється в окупованому Криму, заявив про загрозу закриття через блокування фінансування та рахунків.