П’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко звернувся до міжнародних партнерів із закликом не послаблювати санкції на Російську Федерацію. Країна-агресор намагається скористатися пандемією коронавірусу і робить спроби скасувати їх, але цього не можна робити, навіть через її піар-акції щодо надання начебто гуманітарної допомоги іншим країнам для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомила пресслужба «Європейської солідарності».

В ексклюзивному інтерв’ю трьом українським телеканалам Петро Порошенко наголосив, що Росія намагається використати пандемією коронавірусу для скасування санкцій, які вона отримала через агресію проти України. Вони ефективні, дієві й мають тривати, поки ворог не забереться з української землі.

«Росія намагається робити свою роботу – вона ставить питання, що під час коронавірусу давайте зупинимо або послабимо санкції. Це насправді є підтвердженням, що наша програма застосування санкцій проти РФ за окупацію ефективна і діє. Де розмови Росії про те, що санкції їм не страшні? Ні, на колінах повзають і просять – зніміть санкції», – наголосив політик.

Петро Порошенко підкреслив, що зараз у Росії скрутне фінансове положення через те, що російська нафта коштує $16 доларів замість $120. Тож саме зараз не можна давати послаблення, а навпаки, потрібно змусити її залишити українські землі.

П’ятий президент також зазначив, що незважаючи на спроби Росії домогтися своїх цілей, питання Донбасу та Криму не відійшло на другий план. Санкції США та ЄС продовжено.

«Це є результатом нашої роботи. І Росії сказали рішуче – ні. І коли вони намагаються робити піар-акцію, наприклад, прислали бензовози в Італію, то їм сказали, що ні ви нікого тут не обдурите. І в цих умовах ЄС захищає європейські цінності», – впевнений він.

Лідер «Європейської солідарності» наголосив, що країна-агресор однозначно відповість за свої злочини, навіть незважаючи на видачу Кремлю важливих свідків владою України.

«Вони Цемаха видали, щоб зруйнувати процес, вони беркутят видали, аби зруйнувати суд над вбивцями Майдану. Нічого в них не вийде. Ми запустили процес – і Росія за атаку на Україну, за агресію проти нашої держави, відповідатиме», – резюмував Петро Порошенко.