У підконтрольному Росії уряді Криму повідомили, що готуються до «найгіршого сценарію» з водопостачанням півострова.

Про це написав голова російського уряду Юрій Гоцанюк у Фейсбуці.

«Ми виходимо з принципу «хочеш миру – готуйся до війни», в будь-якому випадку маємо бути готові до гіршого варіанта розвитку подій, безумовно, сподіваючись на краще. Наше завдання – гідно впоратися із ситуацією, оптимізувати загальну витрату води, грамотно визначити графіки її подачі, справедливо розподілити важливий ресурс між населенням. Заклади освіти та охорони здоров’я мають бути забезпечені безперебійною подачею води», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що Голова підконтрольного Росії Державного комітету меліорації та водного господарства Криму Ігор Вайль розповів про те, скільки залишилося води у водосховищах, що постачають Сімферополь.

Про це повідомляють «Крим.Реалії».

Так, за його даними, Аянське водосховище має запас в обсязі 44% – це 1 млн 710 куб. м води, Сімферопольське – 18% – це 4 млн 390 куб. м води, Партизанське – 18,5% – 6 млн 318 тисяч куб. м води.

При цьому, тільки Сімферополь витрачає в день 108-110 тисяч куб. м води.

За даними місцевого Гідрометцентру, за минулий місяць запаси у водосховищах скоротилися на 12 мільйонів кубів. І, як сказав глава підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов, посуха на півострові «перевершила всі очікування», хоча вони були впевнені, що води у водосховищах вистачить до осені.