На окупованій території Донецької області так зване «керівництво» провело «пленарне засідання». Підконтрольні Росії «парламентарі» розглянули фейковий проект закону «Про внесення зміни до статті 10 Конституції Донецької Народної Республіки», який вніс на розгляд ватажок терористичного угруповання «ДНР» Денис Пушилін.

Про це йдеться на «офіційному порталі» терористичного угруповання.

Ініціатива Пушиліна з внесення змін до «Конституції» полягає у тому, що російська мова стає єдиною державною мовою «республіки». Логічно, що так звана «народна рада» одноголосно підтримала запропоновану зміну.

Про суть цього «документу» розповів помічник ватажка «ДНР» Олексій Сухинин.

Він розповів, що до цього дня «державними» мовами були російська та українська.

«Однак застосування української мови як державної не знайшло своєї практичної реалізації за період з 14 травня 2014 по даний час».

За його словами, російська мова потрібна через інтенсивність інтеграційних процесів з Росією.

«У сучасних реаліях при встановленні статусу державної мови «ДНР» необхідно враховувати інтенсивність інтеграційних процесів між «ДНР» і Російською Федерацією. Також варто відзначити, що російська мова має статус світової мови і є однією з шести офіційних мов ООН, ЮНЕСКО та інших міжнародних організацій», – розповів він.

І додав, що «виключення української мови з числа державних не порушує прав громадян «ДНР».

«У той же час встановлення російської мови як державної сприятиме примноженню і збагаченню духовної культури держави, зміцненню міждержавних зв’язків», – резюмував проросійський представник окупантів.

Освітня діяльність в освітніх організаціях буде здійснюватися «державною» мовою. Тобто діти будуть навчатися лише російською мовою.