Німецька прокуратура висунула громадянину Росії підозру у вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. І наголосила, що злочин у Берліні минулого року було виконано на замовлення уряду Росії.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.  

Вказується, що журналісти мали змогу ознайомитися з текстом обвинувачення.

Згідно з інформацією, генеральний прокурор Петер Франк звинувачує російський уряд у замовленні вбивства Зелімхана Хангошвілі, громадянина Грузії, минулого року.

«Державні органи центрального уряду Російської Федерації доручили злочинцеві ліквідувати жертву», – йдеться у тексті звинувачення.

Німецька сторона стверджує, що причиною злочину послужило «вороже ставлення» майбутньої жертви до російської влади.

Нагадаємо. Колишнього польового командира часів другої чеченської війни Зелімхана Хангошвілі застрелили 23 серпня 2019 року в берлінському парку Малий Тіргартен. Підозрюваного у вбивстві затримали того ж дня у Берліні. Ним виявився Вадим Красіков, який наразі перебуває під вартою. На місці злочину його побачила молодь під час втечі через кущі, коли він скинув сумку та велосипед у ріку Шпреє.

ЗМІ повідомляли, що підозрюваний мав тісні контакти з російськими спецслужбами, зокрема з ФСБ. А під час арешту Красіков називав себе «Вадимом Соколовим».

Розслідування показали, що його особа, ймовірно, була сфальсифікована, а численні ознаки говорили про участь російських державних органів у створенні ідентичності «Соколова».