У Слов’янську на першій сесії міської ради виник конфлікт між учасниками російсько-української війни та депутатами від ОПЗЖ і місцевим бізнесменом Олегом Берко. Як виявилося, підприємець, який не є місцевим депутатом, керує членами фракції від партії «Опозиційна платформа – за життя».

Учасники війни з Росією з Донеччини прийшли на сесію, щоб привітати депутатів, нагадати їм про те, що вони мають піклуватися за розвиток громади та попередити про те, що не треба просувати ідеї «руського миру» у місті.

Привітали не всіх. Сергій Кошуков, ветеран війни, окремо згадав Нелю Штепу та Павла Придворова. Саме їх учасники бойових дій не вітали з депутатством. Придворова, не привітали через те, що під час виборчої кампанії він на білбордах закликав до поновлення економічних зв’язків з Росією та заявляв про створення «гетто» для російськомовних на Донбасі.

Коли була оголошена технічна перерва, у холі будівлі місцевої ради конфлікт продовжився через те, що Берко, нібито сказав учасникам бойових дій: «ви ще своє отримаєте». Колишні військові все ж таки хотіли отримати пояснення від Придворова щодо його висловів, як у цій виборчий кампанії, так і у кампанії минулого року.

Штепа, яка обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність України та створенні терористичної організації, у конфлікті участи не брала.

фото Патріот Донбасу

Потім Берко та частина депутатів від фракції ОПЗЖ сховалися у кафе і не виходили звідти, поки ветерани війни з Росією не пішли та поки не прибула підмога зі спортсменів. Знаходячись у кафе, Олег Берко роздавав вказівки місцевим депутатам. Він вважає, що цю акцію замовив Вадим Лях, який був обраний місцевим головою.          

Треба зазначити, що з таким вітанням учасники бойових дій їздили до інших міст на Донеччині: Дружківка, Костянтинівка. Ніде не було жодних конфліктів, крім Слов’янська.