Україна разом з Німеччиною та Францією зірвала спробу легітимізувати представників так званих «Л/ДНР» шляхом виступу на засіданні Ради Безпеки ООН.

Про це йдеться у коментарі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який є у розпорядженні УНН.

«Україна разом із партнерами зірвала спробу Росії легітимізувати представників ОРДЛО, використавши формат Арріа Радбезу ООН. Засідання бойкотуватиме не лише Україна, а і США, Сполучене Королівство, Франція, ФРН, Естонія та Бельгія. Тобто всі, окрім РФ, країни-учасниці ОБСЄ, що входять сьогодні до Радбезу. Це важливий сигнал, адже ОБСЄ бере участь у переговорному процесі у рамках ТКГ», – повідомив міністр.

Він зазначив, що завдяки принциповій позиції партнерів України у РБ ООН, російську «PR-акцію» не будуть навіть транслюватимуть на офіційних ресурсах ООН.

«Це чітка відповідь на спроби РФ маніпулювати міжнародними майданчиками та форматами задля поширення своєї пропаганди. Я вдячний партнерам, зокрема Німеччині та Франції як учасникам “нормандського формату”, за міцну солідарну позицію на підтримку України», –наголосив міністр.

Нагадаємо. Вчора, 1 грудня, росЗМІ, а також сепаратистські ресурси повідомили, що представники терористичних угруповань виступлять на засіданні Ради Безпеки ООН.

Сьогодні в Росії заявили про зрив трансляції виступу маріонеток Кремля і звинуватили Францію та Німеччину у тому, що вони не хочуть чути «правду», що їх не хвилює доля «російськомовного населення по всій Україні». Крім того, пригрозили повним блокуванням нормандського саміту.

Крім того, цього року представники Російської Федерації в ООН здійснили спробу організувати відеоконференцію з так званими «жителями» Криму для легалізації «анексії» окупованого півострова.