Після того, як з‘явився коментар глави Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва в ефірі Радіо НВ з приводу небезпеки продажу компанії «Мотор Січ», новий заступник генерального директора «Укроборонпрому» Мустафа Найєм вирішив озвучити контраргументи.

Він заявив, що «Мотор Січ» є приватною компанією, а «Укроборонпром» не може приймати рішень щодо будь-яких угод, здійснюваних приватним підприємством, як і не має відношення до виведення компанії у приватний сектор.

Найєм висловив обурення словами глави Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва про можливе потрапляння концерну «Укроборонпром» під санкції Сполучених Штатів. І сказав, що це шкодить репутації.

«Укроборонпром» – це компанія, яка працює на зовнішніх ринках. І просто так кидатися словами про те, що ми можемо опинитися під санкціями США, з якими ми співпрацюємо, через співпрацю «Мотор Січі» з РФ – це шкодить репутації «Укроборонпрому» і не йде на користь країні», –повідомив Найєм.

За його словами, українські підприємства оборонного комплексу виявилися між інтересами двох гігантів – США і Китаю, в зв’язку з чим необхідно знайти по «Мотор Січі» таке рішення, яке не зашкодило б країні в цілому і взагалі дозволило «вийти з користю для України».

Крім того, Мустафа Найєм зняв з нового керівництва відповідальність за минуле і заявив, що воно прийшло тоді, коли все вже було вирішено, тобто є свідком цієї угоди. Однак тепер змушені нести відповідальність за цю історію і намагатися обійти її таким чином, щоб це не зашкодило інтересам і країни, і самого концерну.

«70% наших доходів – це експортні контракти. І ми б не хотіли, щоб через одну угоди ми опинилися заручниками і наші компанії втратили свої місцями і частки зовнішніх ринків», – резюмував Найєм.