Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова готує підозру Петру Порошенку, Олександру Турчинову та адміралу Ігорю Воронченку за наказ українським військовим кораблям пройти через Керченську протоку. Готується повна фальсифікація кримінальних справ на заказ Кремля проти людей, які відстоювали Україну.

Про це Ляшко повідомив у відеозверненні в Фейсбук.

За його словами, інформація перевірена і достовірна.

Надзвичайне повідомлення!Я отримав перевірену інформацію, що ГПУ ближчим часом збирається звинуватити в державній зраді командуючого ВМС адмірала Воронченка, екс-секретаря РНБО Турчинова і екс-президента Порошенка. Їх звинувачують у наданні команди на прохід наших військових через Керченську протоку. З цього приводу заявляю: ніхто з тих, хто сьогодні керує Україною, не зробив мільйонної долі для її порятунку, як Воронченко, Турчинов чи навіть мій політичний опонент Порошенко. Фальсифікація кримінальних справ проти тих, хто зупинив російську агресію, проти усіх нас – це виконання нинішньою владою завдання Кремля по дискредитації Майдану і нашої визвольної боротьби.Попереджаю антимайданівську владу: жоден карантин чи вірус не зупинить нас, щоб винести вас до бісової матері!

Опубліковано Олегом Ляшком Субота, 25 квітня 2020 р.

«Я отримав перевірену інформацію, що ГПУ ближчим часом збирається звинуватити в державній зраді командуючого ВМФ адмірала Воронченка, екссекретаря РНБО Турчинова і експрезидента Порошенка. Їх звинувачують у наданні команди на прохід наших військових через Керченську протоку», – написав Ляшко.

Ляшко додав, що фальсифікація кримінальних справ проти тих, хто зупинив російську агресію – це виконання нинішньою владою завдання Кремля. Він підкреслив, що чинна влада взагалі нічого не зробила для України, проте намагається дискредитувати Революцію Гідності та тих, хто всі ці роки боронив державу від російської агресії.

«З цього приводу заявляю: ніхто з тих, хто сьогодні керує Україною, не зробив мільйонної долі для її порятунку, як Воронченко, Турчинов чи навіть мій політичний опонент Порошенко. Фальсифікація кримінальних справ проти тих, хто зупинив російську агресію, проти усіх нас – це виконання нинішньою владою завдання Кремля по дискредитації Майдану і нашої визвольної боротьби», – зазначив Ляшко.

Читайте також: Гаага: арбітраж підтримав Україну, у назві справи з’явились моряки, – Олена Зеркаль