Російськи окупанти використовують режим тиші для спорудження окопів і бліндажів та встановлення мінно-вибухових загороджень, у тому числі, поряд з приватними будинками.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Від початку поточної доби до опівдня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів зберігалася тиша, порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ не зафіксовано», – йдеться у повідомленні.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російсько-окупаційних військ використовує «режим тиші» «для інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування», а також мінує територію.

«Зокрема, минулого тижня найбільш інтенсивні заходи зі спорудження окопів і бліндажів здійснювалися бойовиками на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Курахівському, Торезькому та Маріупольському напрямках. Крім того, окупанти встановлювали нові та поновлювали наявні мінно-вибухові загородження, у тому числі поблизу приватних будинків, з використанням протипіхотних мін ОЗМ-72 і ПОМ-2», – йдеться в повідомленні.

Також розвідка повідомляє про втрати особового складу російських збройних формувань внаслідок підривів на власних мінно-вибухових пристроях.

«Зокрема, 27 вересня у результаті підриву на міні дістав тяжке поранення з втратою частини нижньої кінцівки один з нещодавно прибулих під час ротації російських офіцерів», – додали у розвідці.