Очільник Луганщини Сергій Гайдай закликав РНБО забезпечити область комплексами придушення ворожого сигналу.

Про це повідомляє офіційний сайт Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.  

Під час робочої наради з проблемних питань захисту інформаційного простору області, він підкреслив, що Україна не зможе виграти у інформаційній війні, якщо впродовж всій лінії розмежування працюють сепаратистські теле- та радіоканали.

«Інформаційну війну ми сьогодні програємо. Вздовж лінії розмежування чутний сигнал усіх сепаратистських FM-радіо. Аналогічна ситуація з російським телебаченням. Тому я звернувся до секретаря РНБО України Олексія Данілова з проханням про виділення мобільних комплексів, здатних ефективно протидіяти ворожому сигналу», – заявив Гайдай.

Разом із цим, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України у Луганській області Володимир Горобець поінформував, про кодування сигналу 20 найбільш рейтингових українських телеканалів, яке має статися вже днями. Він додав, що на території Луганщини приймаються 117 супутникових каналів, а більшість населення користуються кабельними мережами. За його словами, власники цих кабельних мереж у своїй більшості уклали угоди з медіагрупами про те, що програми будуть «закриті» й для них ситуація взагалі не зміниться.

На робочій нараді повідомили, що Луганська область отримає 3 потужні цифрові передавачі у якості міжнародної допомоги. Також заявили про плани щодо встановлення ретранслятора у Бахмутівці, який повинен дозволити луганчанам дивитися два російськомовних канали з України: інформаційний UA:TV1 та розважальний UA:TV2.