Проєкт змін, які Володимир Зеленський пропонує внести до Конституції, не передбачає введення особливого порядку самоврядування в ОРДЛО. Документ вже подано на розгляд Верховної Ради та зареєстровано на її офіційному сайті.

За своєю суттю це продовження децентралізації, яка розпочалася ще 2015 року. Процес формування спроможних громад з розширенням їхніх фінансових та адміністративних повноважень, що відбувається в рамках реформи, має закінчитись улітку наступного року.

Повноцінне функціонування нової системи очікується з березня 2021 року.

Щоб зміни до Конституції було прийнято, їх мають розглянути та проголосувати на двох чергових сесіях, а для остаточного ухвалення потрібно не менше 300 депутатських голосів.

Нова адміністративна одиниця – округ

За своїми принципами запропонована концепція децентралізації близька до тієї, що розглядалася ще 2015 року, але не була прийнята через суперечки стосовно статусу ОРДЛО.

Головна інновація – це зміна територіально-адміністративного поділу країни.

Найнижчий рівень утворюють громади, декілька громад – округ (замість нинішніх районів), далі, як і раніше, область.

Є пропозиція прибрати з Конституції назви та кількість областей, залишивши узагальнене формулювання «області та Автономна республіка Крим». Це дозволить спростити процедуру перейменування областей: для цього не треба буде змінювати текст головного закону.

Нова посада – префект

Пропонують змінити й вертикаль адміністративного управління.

Окружні та обласні ради будуть обирати, як це робиться зараз, вони матимуть власні виконавчі органи. Голови рад обох рівнів зможуть займати цей пост не більше одного року.

А от голови адміністрацій зникнуть, зате вводиться нова посада – префект, завдання якого наглядати за законністю рішень місцевої влади. Якщо префект вирішить, що акти місцевого самоврядування не відповідають Конституції чи законам України, вони матимуть право припинити їхню дію. Префектів призначатимуть президент та уряд на період до трьох років.

У випадках особливо кричущих порушень (якщо рішення місцевої ради несе загрозу територіальній цілісності країни), префект робить подання, за яким президент відстороняє весь склад ради разом з її головою. На заміну призначається тимчасовий державний уповноважений, а дії місцевої ради перевіряє КСУ.

Нагадаємо, що новий президентський проєкт схожий на той, що подавав Петро Порошенко 4 роки тому і який було заблоковано парламентом. Врахування ж особливого статусу ОРДЛО передбачено Мінськими угодами, але Володимир Зеленський говорив, що не має наміру впроваджувати цей пункт у законодавче поле України.

У поданому законопроєкті лазівки для подальшої федералізації держави таки є

Відповідно до чинної редакції Конституції України, в 92 статті йдеться про те, що виключно законами України визначаються статус столиці України та спеціальний статус інших міст.

У новому законопроєкті, який 13 грудня вніс до парламенту Зеленський, пропонується, щоб виключно законами України визначали адміністративно-територіальний устрій, правовий статус адміністративно-територіальних одиниць і правовий статус міста Києва як столиці України.

«Привіт узаконеним ОРДЛО простою більшістю Верховної Ради (226 голосів замість 300) у статусі, який визначать потім. А далі можна і фактичну федералізацію під таке формулювання, якщо домовляться. Кількаходовочка. Я говорив, всі основні дії зі зливання України під вимоги Путіна будуть не в Парижі. Треба стежити за руками потім», – зазначив народний депутат України від «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв на своїй сторінці Фейсбук.

Він закликав громадськість показати владі, що Конституція не може стати розмінною монетою в небезпечних іграх із Кремлем.

«Є один реальний очевидний сигнал тривоги. На прямолінійну зміну статусу ОРДЛО у Зеленського не наважилися. Вирішили заховати… Зараз на кону не самопіар Зеленського, а безпека України», – наголосив політик.