Делегація французьких депутатів Європарламенту запланувала триденний візит до окупованого Криму.

Про це повідомляють РИА «Новости» з посиланням на главу комітету кримського «парламенту» з народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрія Гемпеля.

Він сказав, що в окупованому Криму делегація пробуде 3 дні.

«Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим з 30 червня по 2 липня. Всі вони є депутатами Європарламенту від Франції», – сказав Гемпель.

За його словами, депутати відвідають виборчі дільниці. Очолить делегацію депутат Європарламенту, член комітету у закордонних справах, президент Асоціації «Франко-російський діалог» Тьєррі Маріані.

«У рамках візиту члени делегації в якості експертів відвідають виборчі дільниці в Ялті та Сімферополі і оцінять процес голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації», – додав Гемпель.

Нагадаємо. У 2016 році прокуратура України порушила кримінальне провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму Маріані та іншими французькими парламентарями. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало в липні 2016 року звернення, в якому застерегло іноземних громадян та осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму. Зазначалось також, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних.