Для цього можуть розпочати силові дії, а також долучити «третю сторону», як це було у 2015 році, коли до Криму перестала надходити електроенергія.

Про це Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав у коментарі проєкту «Крим.Реалії».  

Він закликав бути максимально уважними в найближчі місяці до всіх подій, які будуть пов’язані з поставками дніпровської води в анексований Крим. За його словами, не можна виключати того, що Росія може піти на силові дії, а «третя сторона» переконуватиме Україну відновити водопостачання півострова.

«Швидше за все, росіяни можуть залучити третю сторону. Так було вже в 2015 році, коли до Криму перестала надходити електроенергія. Тоді як посередники були, в тому числі, учасники нормандської четвірки. Вони зверталися до президента Порошенка, щоб він забезпечив постачання електроенергії», – сказав Чубаров.

Голова Меджлісу наголосив, що вже скоро води в окупованому Криму не буде вистачати для військових потреб російської армії. І саме тоді не виключений силовий тиск російської сторони на Україну.

«Я просто виходжу з того, що води в Криму буквально через півтора місяця практично не вистачатиме навіть на військові потреби. Якщо не буде по-іншому вода постачатися до Криму, вони можуть піти на силові дії. Силові дії означають просування військ для забезпечення контролю до тієї місцевості, звідки вода може постачатися до Криму», – припустив Чубаров.

Нагадаємо. Вчора, 27 травня, експосол США в Україні Джон Гербст сказав, що Україна повинна дотримуватися політики припинення поставок води в анексований Крим, оскільки це є важливим компонентом тиску на Росію для припинення окупації українського півострова.