Державне бюро розслідувань заявило, що колишній порядок проведення конкурсу для призначення на посади в ДБР втратив чинність. Відтепер будь-які правила конкурсу визначає сам директор ДБР.

Саме так відповіли у Державному бюро розслідувань на звинувачення партії «Голос» у порушенні правил проведення конкурсу на заміщення вакантних посад. Тож, згідно із цим, виходить, що 2 днів для оголошення, тим більш у новорічні свята, цілком досить для того, щоб всі охочі могли подати заявки.

У пресслужбі нагадали, що новий закон про ДБР був прийнятий новою владою і набрав чинності 27 грудня 2019 року.

«Згідно з новою редакцією частини третьої статті 14 Закону України «Про Державне бюро розслідувань» типове положення про конкурсну комісію і порядок проведення відкритого конкурсу затверджується директором Державного бюро розслідувань», – заявили у ДБР.

Нагадаємо. ДБР оголосило конкурс на заміщення вакантних посад заступника директора Бюро 29 грудня, тобто перед новорічними святами. Народний депутат Устінова заявила, що конкурс було оголошено з порушеннями. За її словами, на те, щоб зібрати пакет з 11 документів, кандидатам дали замість встановлених 14 днів тільки 5, 2 з яких – вихідні.

«Це означає, що в ідеальних умовах будуть ті, хто знав про конкурс наперед. Це також означає, що такий конкурс є порушенням закону», – підкреслили у «Голосі».