Пресцентр ООС інформує, що доба 18 лютого виявилася пекельною для наших захисників. Російські окупаційні війська 22 рази порушили режим припинення вогню. Ворог активно застосовував заборонене Мінськими угодами озброєння: артилерійські системи калібру 152 мм та 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, танк, а також з озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

У вівторок, 18 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один воїн Об’єднаних сил загинув, чотири захисники отримали поранення та ще двоє – бойове ураження.

На донецькому напрямку (ОТУ “СХІД”) незаконні збройні формування РФ та підконтрольні їм бойовики тричі відкривали вогонь по позиціях наших захисників: поблизу Березового та Широкиного, а також обстріляли з 82-мм міномета підрозділи Об’єднаних сил неподалік Пищевика.

На луганському напрямку (ОТУ “ПІВНІЧ”) вогневу активність з боку російських окупантів почали фіксувати зранку. В цілому за добу ворог здійснив 19 обстрілів в цьому районі. Поблизу Кримського російсько-терористичні війська 6 разів відкривали вогонь, випустивши 61 міну зі 120-мм мінометів, 10 мін – з 82-мм мінометів, а також вели вогонь з озброєння БМП і станкового протитанкового гранатомета.

Поруч з Новотошківським ворог 4 рази обстріляв наші позиції з артилерійських систем калібру 152 мм (45 снарядів), 122-мм артилерії (15 снарядів), мінометів калібру 120 мм (17 мін), а також здійснив 56 пострілів з озброєння танку.

В районі населеного пункту Оріхове російські окупаційні підрозділи двічі відкривали вогонь зі ствольної артилерії калібру 152 мм (22 снаряди), 122-мм артилерії (28 снарядів), мінометів калібру 120 мм (61 міна), 82-мм мінометів (30 мін), а також застосували для обстрілів гранатомети різних систем.

Поблизу Хутора Вільного ворог двічі обстрілював позиції наших захисників з артилерійських систем калібру 122 мм (4 снаряди), 120-мм мінометів (23 міни), 82-мм мінометів (25 мін), а також з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З 120-мм мінометів російські окупанти двічі гатили неподалік Золотого-4, з 82-мм мінометів – поблизу Луганського та Новолуганського. Поруч з Попасною ворог задіяв ствольну артилерію 122-мм калібру (16 снарядів) і 82-мм міномети (18 мін).

“Поблизу населеного пункту Оріхове ворог здійснив спробу штурму наших спостережних постів. У результаті бойового зіткнення українські захисники черговими вогневими засобами подавили ворожий вогонь та зупинили диверсійно-розвідувальну групу противника. Позиції українських захисників не втрачені”, – уточнює штаб ООС.

Підрозділи Об’єднаних сил на усі ворожі обстріли давали адекватну вогневу відповідь та контролювали ситуацію. В результаті російські окупанти запросили режим тиші. За даними розвідки, у результаті бойового зіткнення зі сторони противника 4 бойовиків було знищено та ще 6 отримали важкі поранення.

Початок нової доби, 19 лютого, також був неспокійним: в районі Лебединського російські окупаційні підрозділи випустили 15 мін з мінометів калібру 82 мм, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.