Всі кандидати пройшли перевірку, а щодо адвоката Януковича у справах Майдану – то маніпуляції.

Венедіктова у відеозверненні повідомила про призначення заступників директора ДБР.

В.о.директора ДБР Ірина Венедіктова назвала маніпуляцією інформацію про те, що справами Майдану займатиметься адвокат Януковича Олександр Бабіков, який брав участь у конкурсі. І повідомила, що кандидати пройшли спецперевірку, а накази вже підписано. Крім того, вона подивилася в очі кожному з конкурсантів.

«Я неодноразово підкреслювала і повторюю ще раз, щоб суспільство було впевнене в неупередженості, що підрозділ у справах Майдану підпорядковується виключно директору ДБР, обов’язки якого сьогодні виконую я. Вжито всіх передбачених законом заходів, щоб не допустити конфлікт інтересів», – сказала вона.

А також повідомила, що побачила між «інформаційними атаками» і відкриттями ДБР резонансних справ тісний зв’язок. Начебто, через це намагаються дискредитувати кадрові призначення керівництва бюро.

Ось як коментує сьогоднішню ситуацію юрист-міжнародник Андрій Смолій:

«Офіційно: екс-адвокат Януковича Олександр Бабіков став заступником голови ДБР. Указ про його призначення підписала нова голова ДБР Ірина Венедіктова, яку кілька тижнів назад призначив Зеленський. Тепер можна констатувати що справи Майдану намагаються відверто зливати, а старі кадри Януковича, люди з якими він співпрацював повертаються на нові посади», – написав він у Телеграм.

І додав, що тепер можна взагалі забути про розслідування справ Майдану, тому що ДБР повністю підпорядковане Офісу президента, а належних конкурсів проведено не було. Тож залишились «нові-старі кадри», а «справа Труби живе».

«Про які реальні розслідування можна говорити, якщо людина що захищала  Януковича буде одним з керівників Державного Бюро розслідувань? Справа Труби живе. Тепер з новими-старими кадрами. А ДБР відтепер буде повністю підпорядковане Офісу президента, адже незалежних конкурсів на посади так і не відбулося. Україна впевнено рухається шляхом Білорусі-Росії. Це вже не жарти. Це факт», – підсумував експерт.

Нагадаємо. В загальному доступі давно була інформація про те, що заступником директора ДБР збираються призначити адвоката Януковича Олександра Бабікова, який після отримання посади буде займатися аудитом справ Майдану. Зараз ДБР передають справи.

Незважаючи на те, що Громадська організація «Сім’я Героїв Небесної сотні» передала в.о.глави ДБР Ірині Венедіктовій документи, які підтверджують факти захисту Януковича Олександром Бабіковим, його не зняли з конкурсу. У документах також є докази того, що він активно захищав колишнього президента, який зараз перебуває в Росії, у справі про вбивства та насильство над протестувальниками взимку 2014 року.