Олексій Навальний знаходиться в реанімації без свідомості, підключений до апарату штучної вентиляції легенів. МОЗ підтвердило: «Токсин швидко всмоктався через гарячу рідину».

Про це повідомляє російський «Інтерфакс».

Вказується, що прессекретар Олексія Навального Кіра Ярмиш повідомила про те, що йому стало погано в процесі польоту. Літак здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонера швидко госпіталізували і на даний час він без свідомості.

За даними Ярмиш, опозиціонер нічого не їв з ранку, а тільки пив чай, який купив в аеропорту Томська. Вона припустила, що Навального могли отруїти.

«Це було єдине, що він пив з ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину. Зараз Олексій без свідомості. Олексій в реанімації», – сказала вона.

За словами прессекретарки, вона викликала поліцію та написала заяву про можливе отруєння.

Керівництво кав’ярні на другому поверсі томського аеропорту ініціювало внутрішню перевірку в зв’язку з передбачуваним отруєнням опозиціонера.

«Зараз з’ясовуємо всі обставини, будемо вивчати записи з камер спостереження», – повідомив директор і власник кав’ярні.

Підтвердив госпіталізацію Навального і МОЗ Омської області.

«Сьогодні в аеропорту Омськ-Центральний здійснив екстрену посадку літак авіакомпанії S7, на борту якого знаходиться відомий блогер Олексій Навальний. Машиною швидкої допомоги його доставили в одну з лікарень міста. На даний момент Олексій Навальний знаходиться в реанімації, де йому проводять всі необхідні обстеження», – повідомили в омському МОЗ.

Навальний знаходиться без свідомості, його підключили до апарату ШВЛ, повідомила в соцмережах його прессекретар Кіра Ярмиш.

«Олексій як і раніше без свідомості, його підключили до апарату штучної вентиляції легенів. У лікарню на нашу вимогу викликали поліцію», – написала вона.

У свою чергу керівник томського штабу Навального Ксенія Фадєєва повідомила агентству, що Навальний за три дні в Томську був здоровий, в четвер вранці він також не скаржився на самопочуття.