У самопроголошеній «ДНР» відреагували на заяву міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про можливі переговори щодо зміни Мінських угод, які «вичерпали себе» за 5 років і не дали результатів.

Так звана «міністерка МЗС «ДНР» Наталя Ніконорова заявила, що новий очільник МЗС мав би зробити висновки «з сумного досвіду свого попередника».

«На жаль, новий керівник українського МЗС не зробив висновків із сумного досвіду свого попередника, продовжуючи наполягати на абсолютно безглуздих і відірваних від реальності сценаріях», – заявила Ніконорова.

І додала, що будь-які дії з перегляду Мінських угод стануть «новим витком ескалації збройного протистояння». Так само, як і присутність міжнародних миротворчих сил.

«Ми не раз заявляли, що Республіки будуть розцінювати неузгоджену присутність іноземних збройних сил як акт агресії, підсумком якого може стати тільки новий виток ескалації збройного протистояння. Єдиним способом припинити кровопролиття залишається чітке і неухильне виконання Мінських угод, в яких немає ніяких згадок про міжнародні миротворчі сили», – додала представниця підконтрольних Росії угруповань.

Після чого взагалі пригрозила міжнародними санкціями Україні.

«Заявляючи, що цей акт нібито вичерпав себе і вимагає ревізії, Пристайко знову розписується в небажанні та неспроможності України ці зобов’язання виконати. З такими людьми на чолі зовнішньополітичного відомства, що докладають всіх зусиль для зриву виконання Комплексу заходів, Україна рано чи пізно чекають наслідки у вигляді санкцій з боку міжнародного співтовариства», – заявила Ніконорова.

Нагадаємо. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що триваюча війна говорить про те, що потрібно змінити Мінські домовленості, які вже вичерпали себе.