У Верховній Раді України розпочато процес створення тимчасової слідчої комісії щодо ситуації з «вагнерівцями».

Про це повідомив народний депутат партії «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко у своєму Телеграм-каналі.

Варто зазначити, що раніше Гончаренко написав, що направив до СБУ, ДБР та ГПУ звернення, щоб розпочати кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради Андрієм Єрмаком.

«Як стало відомо з моїх власних джерел та з ЗМІ — найближче оточення президента України причетне до витоку інформації та до зриву секретної операції СБУ і ГУР МО по затриманню терористів в Білорусі. Вчора були опубліковані телефонні розмови співробітників СБУ з так званими «вагнерівцями», де вони напряму зізнаються у вчинених злочинах на території України. Вимагаю від СБУ, ДБР та ГПУ провести перевірку фактів витоку інформації учасниками наради, яка відбулась 24 липня 2020 року у кабінеті президента по обговоренню секретної операції СБУ і ГУР МО по затриманню терористів», – йшлося в повідомленні.

Крім того, він вимагає «розпочати кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради, всіх без виключення учасників наради по спецоперації, зокрема щодо керівника Офісу Президента – Андрія Єрмака, який умовив президента віддати наказ СБУ та ГУР МО зупинити захоплення терористів та перенести операцію».

(новина оновлюється)