Незважаючи на те, що на стратегічних підприємствах Росії заборонені будь-які страйки та мітинги, у порту Владивостока страйкуючі докери закидали касками керівників компанії FESCO, які приїхали до них на переговори.

Відео інциденту з’явилося в YouTube.

Як повідомляє The Insider, докери ПАТ «Владивостоцький морський торговельний порт», який є найбільшою стивідорною компанією в порту Владивосток і входить до групи FESCO, мітингують через відставку гендиректора Заірбека Юсупова.

Пресслужба компанії повідомила, що до страйкуючих приїхало керівництво FESCO, але переговори не відбулися.

На відео можна побачити, як делегація проходить скрізь натовп страйкуючих, а їм у спини летить перша каска, яка й стала каталізатором. Після цього у керівництво та охорону полетіла велика кількість касок, а потім почалася бійка.

Видання нагадує, що докери мітингують з минулого тижня, протестуючи проти припинення повноважень генерального директора Заірбека Юсупова. За словами представника профкому підприємства, працівники побоюються, що після зміни керівника погіршаться умови праці. Водночас у менеджменті головної компанії групи назвали дії генерального директора ВМТП Юсупова самоуправством.

У FESCO нагадали, що цей порт є стратегічним підприємством, тому на його території заборонені страйки, що перешкоджають роботі.

Варто також нагадати, що вже понад 3 місяці у Хабаровську проходять регулярні мітинги та ходи через затримання губернатора цього краю Сергія Фуркала. Там люди вимагають не тільки відпустити його з СІЗО, а й «відчепитися» взагалі від Хабаровського краю. Люди кожні вихідні виходять на вулиці з плакатами «Путин – вор», «Мы идем по лужам, Путін нам не нужен», «Москва – уходи» тощо.

Читайте також: У Росії ініціюють створення Хабаровської демократичної республіки

Також нагадаємо, що днями, після самопідпалу біля поліцейської дільниці головної редакторки Koza. Press Ірини Славіної, на вулиці того ж вечора вийшли люди на знак пам’яті загиблої та проти путінського режиму. Журналістка за годину до самогубства написала у своєму Фейсбуці: «В моей смерти прошу винить Российскую Федерацию».

Того вечора було приблизно 60 осіб з плакатами проти Путіна та поліцейського беззаконня, а наступного дня людей було ще більше, які вийшли на вулиці миттєво, без будь-яких координаторів та узгоджень.