У Державному бюро розслідувань пояснили, що відбувалося у Музеї Гончара. І запевнили, що не застосовували «будь-які заходи фізичного впливу» 26 травня.

Про це йдеться у заяві ДБР.  

У пресслужбі Державного бюро розслідувань розповіли, що завдяки повідомленням ЗМІ дізналися про те, що п’ятий Президент України знаходиться у музеї. І поїхали туди, аби вручити йому повістку.

У відеоповідомленні наголосили, що адміністрація музею та «інші особи» перешкоджали проведенню слідчих дій. Тож, з урахуванням подій, які відбувалися на території музею, було задіяно спецпідрозділ Державного бюро розслідувань.

«Під час виконання обов’язків спецпідрозділу будь які заходи фізичного впливу не застосовувалось. Проведення слідчих дій завершено», – заявили в ДБР.

Вони розповіли також, що експрезидента не було у музеї, тож повістку вручили його дружині – Марині Порошенко.

Водночас, жодного слова не сказали про перепис картин, документи, які забрали із собою з музею та не пояснили питання з недійсним посвідченням слідчого, про яке говорив адвокат Головань.

Варто зазначити також, що п’ятий Президент України Петро Порошенко з’являвся на допити в Державне бюро розслідувань. Наприклад, 28 лютого поточного року Порошенко в супроводі адвокатів прибув до відомства, де близько 6 годин тривали слідчі дії.

А перед цим, у січні і Ірина Венедіктова, яка тоді ще не була Генпрокуроркою, а обіймала посаду глави ДБР, також говорила про його неявки на допити як свідка. Адвокат Порошенко Ігор Головань навіть подав судовий позов проти Венедіктової з метою спростування недостовірної інформації.

Крім того, в партії «Європейська Солідарність» неодноразово заявляли, що Офіс президента Володимира Зеленського та Державне бюро розслідувань стежать за Петром Порошенком і підганяють під графік його міжнародних візитів графік допитів.