СКУ звернувся до новопризначеного міністра Шмигаля через відставку уряду та генпрокурора після «лише піврічного виконання обов’язків». Новопризначений уряд України повинен продовжувати рухатися шляхом впровадження у країні рішучих реформ.

Про це йдеться у заяві Світового Конґресу Українців.

«У зв’язку з розпуском обраного півроку тому уряду та звільненням Генерального прокурора Президентом Володимиром Зеленським, Світовий Конґрес Українців закликає новопризначеного Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та його новий уряд дотримуватися курсу реформ та євроатлантичного напряму», – зазначили в СКУ.

Міжнародна організація також наголосила, що інтереси України та українців мають залишатися першочерговими. Інакше Україна ризикує втратити підтримку міжнародних партнерів.

«Довіра до уряду, незалежність судової системи і недоторканість демократичних інститутів є ключовими для успіху України. Українська держава ризикує втратити підтримку міжнародних партнерів, якщо її політичні лідери перестануть дотримуватися принципу верховенства права, будуть використовувати правосуддя у політичних цілях та не зможуть повноцінно впровадити необхідні демократичні та економічні реформи», – підкреслили у заяві.