Новий голова комітету з питань гуманітарної політики Микита Потураєв з фракції «Слуга народу» подав в Раду проєкт постанови, в якому запропонував відхилити проєкт свого колеги народного депутата від «Слуги народу» Максима Бужанського щодо мови навчання в закладах освіти.

Про це написав нардеп Бужанський з посиланням на проросійське видання «Страна».

У повідомленні, на яке посилався Бужанський йдеться про те, що проєкт постанови Потураєва містить рекомендацію відхилити законопроєкт №2362 на підставі висновку комітету.

У своєму телеграм-каналі нардеп підтвердив інформацію щодо проєкту постанови від Потураєва.

«Так, профільний комітет рекомендує парламенту відхилити мій законопроєкт 2362 про відстрочку перекладу російськомовних шкіл на українську мову до 23 року», – написав він.

Він додав, що продовжить просувати свій законопроєкт і заявив, що всі, хто проголосує проти, приймають участь у дискримінації дітей та батьків.

«Ну і нехай рекомендує, які проблеми? А я рекомендую парламенту прийняти цей закон, і нехай кожен депутат сам вирішує для себе, чи готовий він проголосувати проти дискримінації дітей та батьків, або підтримає її», – написав Бужанський.

Після цього народний депутат від фракції «Слуга народу» пригрозив колегам опозицією.

«Все дуже просто. Врахуйте, колеги, якщо ми за це не проголосуємо, Оппоплатформа вийде до своїх виборців і прямо їм про це скаже».