Крім того, у рамках семи кримінальних проваджень, розпочатих за фактами масштабних пожеж у районах Луганської області, названі ще 4 версії. Наразі встановлюються причини займання лісових масивів і житлового сектору прилеглих населених пунктів.

Про це повідомляє Офіс Генеральної прокуратури.

«Слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що «попередня правова кваліфікація – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі та інші тяжкі наслідки (ч. 1, 2 ст. 270 КК України)».

30 вересня 2020 року у Луганській області зафіксовано 146 пожеж, локалізовано та ліквідовано 116. Орієнтовна площа, охоплена вогнем, складає понад 11 тис гектарів.

«Станом на 19:00 1 жовтня 2020 року кількість загиблих становить 11 людей, 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги», – йдеться в повідомленні.

Наразі встановлюється загальна кількість постраждалих, загиблих і розмір збитків, завданих пожежами, встановлюються.