Служба безпеки України провела у Слов’янську Донецької області навчання з протидії терористичним і диверсійним загрозам у регіоні. Все це відбувалося на тлі появи у кандидата від ОПЗЖ Павла Придворова на посаду міського голови міста проросійських меседжів на білбордах.

У навчаннях були задіяні регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Держприкордонслужби, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Кореспондент «Патріот Донбасу» поспілкувався з кількома учасниками навчань і вони повідомили деякі подробиці.

Роль умовних «диверсантів», які б мали «підірвати» об’єкти на території міста, виконували співробітники СБУ, які заздалегідь приїхали до Слов’янська. Усього у групі було шість чоловік. У протидіючої сторони навіть не було опису цих осіб і ніхто не знав, як вони виглядають.

«Диверсантів» вирахували.

Для цього була використана ціла система. Спочатку було затримано чотирьох «диверсантів», а потім ще двох. Їх затримували як під час закладки «вибухівки», так і до того, як умовний супротивник висувався до об’єкту, який потрібно було підірвати.

Під загрозою «знищення» були залізничний вокзал, об’єкт критичної інфраструктури водоканалу, будівля з людьми.

Цікаво, що під час проведення навчань були виявлені особи, які зникли з поля зору поліції, і до яких були питання у правоохоронних органів. Але це, так би мовити, побічний ефект цих навчань.

Як виглядає операція із знешкодження терористів з висоти пташиного польоту.

Як відбувалося затримання «диверсантів» в ексклюзивному відео.