Тіло військового медика та бійця 35-ї бригади морської піхоти, які 13 липня потрапили у засідку бойовиків під час евакуації загиблого українського бійця, залишаються на полі бою поблизу Зайцевого. Тіло бійця, якого мали евакуювати, забрали російські найманці. Представники ОБСЄ ведуть переговори з бойовиками.

Про це повідомив командир 35-ї окремої бригади морської піхоти, передає ТСН.  

За даними ОБСЄ, тіло українського військовослужбовця, який підірвався на невідомому вибуховому пристрої і якого вийшла евакуювати група, яка потрапила під ворожий обстріл, бойовики забрали собі.

Наразі ОБСЄ намагається домовитися з бойовиками, щоб забрати тіло військового медика та пораненого бійця. Інформації про те, чи живий наразі поранений військовослужбовець, немає.

Читайте також: Російські окупанти вбили медика під час евакуації тіла загиблого українського бійця

Нагадаємо. 13 липня на передовій на Донбасі поблизу Зайцевого попри домовленість про припинення вогню підтримувані Росією бойовики обстріляли групу військовослужбовців, які намагалися евакуювати з поля бою тіло українського бійця.

Унаслідок обстрілу загинув медик, ще двоє військових були поранені.

У штабі ООС наголосили, що підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування, є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм.