Росія відмовляється коментувати затримання бойовиків з угруповання Вагнера у Білорусі. Там запевняють, що такого не може бути, і що вони не мають інформації про затримання. Однак Прилєпін не лише підтвердив, а й додав, що серед затриманих є росіяни, які воювали на Донбасі у його батальйоні.

Так, російські дипломати заявили, що не отримали від правоохоронних органів Білорусі ніяких відомостей щодо затримання росіян, яких називають «найманцями ПВК Вагнера».

Про це у коментарі ТАСС заявив посол РФ у Мінську Дмитро Мезенцев.

«Посольство не має офіційної інформації про затримання у Білорусі громадян РФ. Посольство запросить офіційну інформацію у компетентних органів Білорусії», — сказав він.

Заступник голови комітету Держдуми з оборони Юрій Швиткін у коментарі російському «Інтерфаксу» заявив, що це неправда.

«Переконаний у тому, що це не відповідає дійсності», – сказав він.

І додав, що повідомлення про затримання вимагає перевірки, а також висловив версію про те, що нібито білоруський президент Олександр Лукашенко «вперше зіткнувся з реальною конкуренцією з боку інших претендентів» і підстроїв затримання.

«Вважаю, що дійсно до нього є питання з боку населення республіки», – додав Швиткін.

Водночас, письменник і відомий російський пропагандист, який приймав безпосередню участь у військових російських операціях на Донбасі Захар Прилєпін не тільки підтвердив затримання російських найманців Вагнера, а й додав, що серед затриманих росіян у Білорусі є ті, хто воював на Донбасі.

Таку заяву він зробив виданню URA.RU.

«З мого батальйону є два-три бійці. Власне, якщо не десятки, то сотні людей працюють у ПВК та беруть участь у бойових конфліктах», – пояснив Прилепін URA.RU.

Так само й відомий пропагандист Семен Пегов написав у своєму телеграм-каналі WarGonzo, що серед затриманих є екс-бійці батальйону «Прилєпін».

Нагадаємо. Сьогодні вночі, 29 липня, білоруські правоохоронці затримали 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії Вагнера під Мінськом. Також на півдні країни було знайдено та затримано ще одну людину. Всього відомо про прибуття 200 російських бойовиків.