Російська Федерація втричі збільшила свій військовий потенціал біля кордонів України.

Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький в передачі «PRO Військо» (відео у кінці сторінки)

«За розрахунками Головного управління розвідки Міністерства оборони України, до 2022-2023 років ударні угруповання Російської Федерації будуть здатні проводити повноцінні стратегічні наступальні дії проти України без проведення мобілізації», – йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що Росія спрямовує основні зусилля на оновлення та модернізацію озброєння для здійснення наступу.

«Cьогодні РФ, як країна-агресор, основні зусилля спрямовує на модернізацію та оновлення саме наступального озброєння. Відбувається переоснащення ядерної компоненти. Ракетні системи «Тополь» будуть замінювати системами «Ярс». Триває розвиток нової ракетної системи «Cармат». За словами Вадима Скібіцького, дальність ураження таких ракет досягає 12 тисяч кілометрів, що становить загрозу не лише для України, а й для всіх країн Європи», – цитує Головне управління розвідки.

Нагадаємо. Зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний з використання забороненого озброєння.