Навіть у разі, якщо не буде перетину КПВВ людьми через пандемію, Україна буде робити все можливе, щоб на окуповані території потрапляли гуманітарні вантажі.

Про це віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Він розповів, що ситуація з пандемією коронавірусу в Криму, як раніше говорив про це глава Меджлісу Рефат Чубаров, дійсно складна. Ще гірше склалася ситуація на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Україна знає про це і ми готові допомагати. Ми постійно піднімаєм це питання на міжнародних площадках. Крім того, отримуємо великий обсяг гуманітарних вантажів, які плануємо передати на окуповані території, щоб допомогти людям», – сказав Резніков.

Міністр також зазначив, що передача буде відбуватися виключно через КПВВ, які мають пропускати машини з гуманітаркою, навіть, якщо закриті для перетину людей через обмеження, пов’язані з коронавірусною інфекцією.

Крім того, за його словами, на підконтрольній українському уряду території, на лінії розмежування, будуть облаштовані місця, де люди з окупованих регіонів зможуть отримати медичну допомогу, придбати ліки тощо.

На запитання ведучої щодо того, чи це все буде міжнародна допомога, чи, може, українська, Резніков запропонував «не політизувати питання».

«Давайте не будемо політизувати. Яка різниця, який прапор стоїть на тому чи іншому ящику, якщо там є ліки?», – наголосив віце-прем’єр-міністр.