П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що чинний президент Володимир Зеленський віддав правоохоронні й судові органи під контроль поплічникам президента-втікача Віктора Януковича.

Таку заяву він зробив в ефірі програми «Говорить Великий Львів» на Еспресо.TV.

«Для нас з вами є символ — Революція Гідності. А для них символ, що саме сьогодні ДБР, яке Зеленський віддав в оренду поплічникам Януковича порушило кримінальну справу проти лідерів Майдану за статтею «Державний переворот». Це, як відомо, суто кремлівська, російська інтерпретація подій. Я це знаю. І особисто чув це від Путіна», – наголосив він.

Порошенко нагадав, що наразі на допити викликали колишніх голів ВР Олександра Турчинова та Андрія Парубія, експрем’єра Арсенія Яценюка, нардепку VIII скликання Тетяну Чорновол та інших. І викликав їх перший заступник генпрокурора при Януковичі Ренат Кузьмін.

«А роблять це за позовом одіозного регіонала, першого заступника генпрокурора при Януковичі Рената Кузьміна. Пам’ятаєте, він грав на роялі «Мурку» – гімн кримінального світу? Нагадайте мені, хто ще грав на роялі. Він теж грав, хоча і не «Мурку». Хоча, знаєте, краще б він і далі грав. У нього добре виходить те, що він робить не руками. Ця кримінальна справа про державний переворот – логічне продовження дій влади після того, як Зеленський віддав правоохоронні органи й судові органи під контроль реваншизму», – зауважив Порошенко.

Нагадаємо. У переддень святкування в Україні Дня Гідності та Свободи правоохоронці прийшли з обшуками до Національного музею Революції Гідності, Музею Майдану та його директора Ігоря Пошивайла. Перевіряють документи, пов’язані з будівництвом меморіалу Небесній Сотні.

У Службі безпеки України заявили, що слідство проводить прокуратура, а співробітники СБУ залучені для оперативного супроводу. Кажуть про розкрадання бюджетних коштів.

В Офісі президента кажуть, що не розуміють обшуків у Музею Революції Гідності саме у цей день.