Не встигла вийти після багаторічної перерви телепередача «Русский голос», яка була представлена на польському каналі TVP 3 російською мовою, як її закрили. Це була єдина російськомовна телепередача, призначена для російської національної меншини в Польщі.

Програма вийшла в ефір у травні 2020 року на польському каналі TVP 3, це був перший та останній випуск «відродженої» телепередачі. Причина закриття – фальсифікація історії та пропаганда російської версії Другої світової війни.

Про це 2 липня повідомив співавтор передачі, секретар Російського культурно-просвітницького товариства в Білостоці Андрій Романчук.

«31 травня мав місце перший і поки останній випуск відродженої телепередачі «Русский голос». Це єдина в Польщі телевізійна програма російською мовою, призначена для російської національної меншини в Польщі», – повідомив Романчук.

За його словами, програма вийшла після майже 9-річної перерви, проте відразу після її ефіру, з 2 червня, канал «TVP 3 Białystok» зняв її з ефіру.

Серед іншого, в першому ж випуску «народні кореспонденти» розповіли про покладання на православному кладовищі в Пятінці квітів на могили червоноармійців у день 75-річчя «Дня перемоги».

Також у програмі звучало російське «Велика вітчизняна війна» і мелькала георгіївська стрічка.

Передача «Русский голос» вийшла за рахунок Польського громадського телебачення, згідно із законодавством Польщі – Статуту про національні, етнічні та мовні меншини від 6 січня 2005 року.