Відповідні німецькі органи займуться перевіркою законності санкцій США, що пов’язані з будівництвом газопроводу «Північний Потік-2».

Про це сказав офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт 28 вересня на брифінгу в Берліні, передає Укрінформ.

«Уряд має серйозні сумніви щодо законності таких екстратериторіальних санкцій», – сказав Зайберт.

Таку заяву він зробив на тлі висновку експертів-економістів Бундестагу, в якому ті «не бачать явного порушення міжнародного права» в санкціях США проти німецьких компаній у зв’язку з будівництвом трубопроводу по дну Балтійського моря.

За словами Зайберта, уряд «звісно буде тепер перевіряти» такий висновок.

«Міжнародне право мало що може протиставити прийняттю екстериторіальних санкцій», – йдеться у доповіді, частини якої наводить німецька преса.

Нагадаємо. Нещодавно обидві палати Конгресу США ухвалили проєкт закону про оборонний бюджет на наступний рік з передбаченими санкціями проти компаній, що братимуть участь у добудові газопроводу «Північний потік-2». Його має узгодити Сенат і Палата представників та підписати президент США.

Трубопровід проходить в обхід транзитних держав – України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських і балтійських країн – винятково через економічні зони та територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.