НАК «Нафтогаз» заявив, що в Україні є величезна нафтотранспортна система, де можна зберігати нафту. Бізнес зі зберігання нафти зараз найбільш прибутковий, тож потрібно цим скористатися.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко в Фейсбук.  

Так він прокоментував інформацію про те, що ціни на нафту вперше в історії стали негативними.

«Ціна на нафту в світі пішла в глибокий мінус. Тобто готові платити, щоб забирали нафту. Це можна пояснити тим, що нафту вже немає де зберігати, і неможливо припинити видобуток без значних втрат у майбутньому», — написав він.

За словами Вітренка, у США вистачає місткостей для зберігання нафти до листопада при чинних темпах видобутку та споживання. Однак уточнив, що в Україні є величезна нафтотранспортна система, де можна зберігати нафту.

«Один працюючий завод (Кременчук) зі значними ємкостями для зберігання, а також багато нафтопереробних заводів, які давно зупинені, але на яких принаймні були такі ємності», — запевнив він.

Він вважає, що бізнес зі зберігання нафти зараз найбільш прибутковий, тож потрібно «не проґавити можливості і максимально їх монетизувати».

«З газом в Європі ситуація поки інша, але вже не знаєш чого очікувати. Може наші газосховища теж скоро стануть найбільш прибутковим бізнесом», — додав він.

20 квітня вже назвали «чорним понеділком» нафтових країн – ціни на нафту вперше в історії стали негативними: продавці доплачують покупцям.