Вчора, 14 жовтня, внаслідок вибуху загинув 53-річний місцевий мешканець Луганщини. Під час обшуку у нього вдома знайдено боєприпаси.

Про це повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Луганській області (ГУМВС) Тетяна Погукай у Фейсбуці.

Повідомлення про вибух у підвалі багатоповерхівки в МЖК «Мрія» надійшло до Сєвєродонецького відділу поліції о 18:16. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

фото Нацполіціїфото Нацполіції

«Попередньо встановлено, що у підвалі п’ятиповерхівки мешканець цього будинку розбирав вибухонебезпечний предмет – ймовірно, РГД, в результаті чого стався вибух. Чоловік від отриманих поранень загинув на місці», – йдеться у повідомленні.

Вказується, що будинок та територію оглянули експерти-вибухотехніки із залученням кінологів зі службовими собаками.

«Під час огляду помешкання загиблого, в квартирі було виявлено та вилучено: реактивний двигун від реактивної гранати ПГ22, головна частина (балістичний наконечник) реактивної гранати, фрагмент головна частина (балістичний наконечник) реактивної гранати, фрагмент різьбове з’єднання реактивної гранати, ковпачок сигнального патрону білого кольору, пусковий пристрій накольний механізм запалювальної трубки ЗТП, 4 гільзи, 5 пуль», – йдеться у повідомленні.

фото Нацполіціїфото Нацполіціїфото Нацполіціїфото Нацполіції

За фактом загибелі чоловіка розпочате кримінальне провадження. Проводяться невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, передбаченого ст. 115 КК України, під процесуальним керівництвом прокурора вирішується питання про додаткову кваліфікацію події.