Вчора, 12 жовтня, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що «проблеми Криму не існує». Проте питання повернення анексованого Криму є відкритим для України, а закритим може бути виключно для жителів самого Кремля.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу.

Він наголосив, що до того часу, поки півострів не повернеться до статусу, який був до лютого 2014 року, питання повернення Криму буде відкритим для України.

«Питання Криму закрито виключно у свідомості жителів Кремля. Для решти світу і для самих росіян, які не обтяжені пропагандистськими штампами, питання Криму залишається відкритим, поки він не повернеться до складу України», – сказав Кулеба.

При цьому міністр додав, що Росія продовжує свою агресію проти України, і навів приклади. Так, на 14 жовтня заплановано вже 12 незаконна призовна кампанія в Криму, попри те, що такі дії є військовим злочином і прямо заборонені міжнародним гуманітарним правом.

«По злочинах, які вчиняє Російська Федерація в Криму, то всі вони належним чином документуються, фіксуються і, безумовно, настане час, коли всі вони додадуться до справи і Росія нестиме за них відповідальність», – зазначив Кулеба.