Він прокоментував рішення Печерського районного суду у справі за позовом шести британських компаній до ПриватБанку та Мінфіну. І зазначив, що йде «договорняк».

Про це Денис Малюська написав у facebook.  

«Тихенький договорняк на мільярди гривень. У головних ролях: судді, олігархи та «активісти». І ризик перетворення України на арену боїв без правил», – написав Малюська.

Міністр нагадав, що позивачі вимагають зобов’язати Приватбанк продовжувати обслуговувати їхні депозити. А ПриватБанк заперечує через те, що всі депозити були конвертовані в акції банку під час процедури неплатоспроможності, тобто їх взагалі не існує.

Проте суд вирішив ухвалити забезпечення позову і зобов’язав Приват обслуговувати депозити. Банк не виконав судову ухвалу саме через те, що депозитів не існує.

«У процесі були задіяні практично усі можливі судові маніпуляції: формальний відповідач фізична-особа (щоб змінити підвідомчість справи); маніпуляція з судовим збором (позов не про стягнення коштів, а про обслуговування депозитів); маніпуляція з вибором судді (ідентичні заяви подавалися одна за одною, аж поки система не розписала справу на певного суддю); маніпуляція зі способом забезпечення (забезпечення було практично ідентичним позовним вимогам)», – нагадав він.

Міністр додав, що наразі суд розглядає питання ще більш «нахабної маніпуляції».

«Зараз суд розглядає питання законності та обґрунтованості останньої та найбільш нахабної маніпуляції: позивачі просять встановити порядок виконання ухвали про забезпечення, якою стягнути тіло депозитів і нараховані проценти на користь позивачів. Тобто, у якості забезпечення суд просять стягнути кілька мільярдів з ПриватБанку на користь шести британських компаній, заснованих офшорами з BVI», – зазначив Малюська.